Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour

De teek tijdens het wandelen in Oostenrijk

Oostenrijk is een land met prachtige natuurgebieden en bergen. Daarom is het een zeer populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Het bezoeken van de Oostenrijkse natuur brengt echter wel risico’s met zich mee. Oostenrijk zit namelijk vol met teken die besmet kunnen zijn met het virus dat de ziekte van Lyme of Tekenencefalitis veroorzaakt. Pas dus goed op in Oostenrijk!

 

Tekenencefalitis/FSME in Oostenrijk

Mensen die een wandel-of kampeervakantie plannen in Oostenrijk, worden geadviseerd om een vaccinatie te halen tegen Tekenencefalitis, ook wel FSME genoemd. Dit virus wordt verspreid door teken die veel voorkomen in de bosrijke gebieden in Midden- en Oost Europa. FSME kan een hersenvliesontsteking veroorzaken. Veel mensen die besmet raken met dit virus, hebben het in het begin vaak niet eens door. Symptomen van de ziekte treden meestal een week na de tekenbeet op. Tekenencefalitis begint vaak met griep en koorts. Ongeveer een derde van de patiënten krijgt daarna ook nog te maken met hoofdpijn en een hersenvliesontsteking. Overige symptomen zijn duizeligheid en stijfheid van de nek, rug en schouders. Eén procent van de patiënten overlijdt aan de gevolgen van FSME.

Ziekte van Lyme in Oostenrijk

Net als in Nederland leven er in Oostenrijk veel teken die besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze teken kunnen door te bijten de ziekte van Lyme overbrengen op de mens en dat kan in zeer zeldzame gevallen ook dodelijke gevolgen hebben. De ziekte van Lyme is een lastig te behandelen ziekte en kan voor ernstige klachten zorgen, dus wees op je hoede. Controleer regelmatig of u teken op uw lichaam heeft en verwijder een teek onmiddellijk als u er een vindt.

rovince-content-vierkant-2

Vaccinatie voor vakantie naar Oostenrijk

Als u langer dan vier weken op vakantie gaat naar Oostenrijk en van plan bent de natuur in te gaan, dan is het verstandig om u in te laten enten tegen Tekenencefalitis/FSME. Zeker als u in de periode tussen maart en november gaat, want dan zijn de teken het meest actief. Bij een wintersportvakantie hoeft u dus niet zo snel bang te zijn voor de teken in Oostenrijk. De vaccinatie bestaat uit drie injecties. U kunt het beste een half jaar voor de vakantie de eerste injectie halen, want dan is de werking beter. Het is echter ook mogelijk om drie weken voor vertrek nog te beginnen met de vaccinatie.