Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Is de ziekte van Lyme natuurlijk te genezen zonder antibiotica?

Bij het herkennen van de ziekte van Lyme wordt door artsen altijd een antibioticakuur voorgeschreven om de ziekte te genezen. In de meeste gevallen is de antibiotica voldoende om de bacteriën in het lichaam te doden en de ziekte dus te genezen. Deze behandelingswijze lijkt op dit moment dus het meest geschikt bij Lyme, maar dat komt ook omdat de meningen van wetenschappers sterk uiteen liggen over Lyme natuurlijk genezen. Er is nog veel meer onderzoek nodig om te kunnen bevestigen of antibiotica de enige behandeling is tegen Lyme. Wellicht dat het in de toekomst mogelijk is om de ziekte van Lyme ook op andere manieren te genezen, zonder daarbij antibiotica te gebruiken.

Lyme natuurlijk genezen

Als de ziekte van Lyme in een vroeg stadium wordt opgemerkt, dan is een antibioticakuur meestal voldoende om te genezen. Antibiotica helpen echter niet altijd. Als de ziekte van Lyme namelijk pas in een laat stadium wordt opgemerkt, is de kans groot dat de bacteriën al dieper in het lichaam zitten. Deze bacteriën kunnen daardoor niet meer bereikt worden door de antibiotica. Een antibioticakuur werkt in dat geval alleen maar averechts, waardoor de klachten toenemen. In dat soort gevallen zoeken patiënten vaak naar een alternatief voor de antibiotica. Die is er helaas niet, maar er wordt wel veel onderzoek gedaan naar Lyme natuurlijk genezen. Er zijn bijvoorbeeld positieve resultaten geboekt bij een natuurgeneeskundige therapie, waarbij extract uit de wortel van de Kaardebol wordt gebruikt als geneesmiddel tegen de ziekte van Lyme. Er bestaan daarnaast ook verschillende therapieën die zich richten op het lichamelijke herstel van patiënten met de ziekte van Lyme. Lyme natuurlijk genezen komt met behulp van deze onderzoeken en therapieën steeds dichterbij.

afbeelding-blog-wat-is-doxycycline-?

Alternatieve geneeswijzen bij Lyme

Het is niet bewezen dat er duidelijke alternatieven zijn voor de behandeling met antibiotica, maar er zijn wel een aantal middelen die als aanvulling zouden kunnen helpen om klachten te verminderen. Geneesmiddelen als Samento, Banderol en Cumanda worden vaak gebruikt bij Lyme. Deze druppels werken stimulerend en bevorderen het doden van de bacteriën in het lichaam.