Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-2

Is de ziekte van Lyme te genezen?

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die opgelopen kan worden na een beet van een teek. De ziekte brengt verschillende klachten met zich mee en kan in zeer zeldzame gevallen zelfs dodelijk zijn. Gelukkig is de ziekte goed te behandelen en daardoor genezen de meeste mensen wel van deze ziekte.

Teek snel verwijderen

Als u een teek vindt op uw lichaam, is het belangrijk om het beestje zo snel mogelijk te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met een tekenpincet. Hoe eerder de teek wordt weggehaald hoe beter, want de teek heeft dan minder tijd om eventuele bacteriën over te brengen. De teek moet in zijn geheel worden verwijderd, want ook teken die niet goed zijn verwijderd kunnen de ziekte van Lyme overbrengen.

Behandeling ziekte van Lyme met antibiotica

Wanneer de ziekte van Lyme wordt vastgesteld door de huisarts, wordt vrijwel altijd gekozen voor een behandeling met antibiotica. Deze antibioticakuur is meestal voldoende om de ziekte van Lyme te genezen.

blog-teek

Voor naast de antibiotica

Om de bacteriën zo snel mogelijk te stoppen en de klachten te verminderen, worden bij de ziekte van Lyme soms ook andere geneesmiddelen gebruikt naast de antibiotica. Samento, Banderol en Cumanda druppels hebben vaak een positieve werking op Lyme-patiënten en kunnen prima ter aanvulling van de antibiotica worden gebruikt.