Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour

Wat te doen bij een tekenbeet

Bent u gebeten door een teek? Dan loopt u risico! Het is het belangrijk dat u de teek zo snel mogelijk verwijderd. De teek zelf is niet gevaarlijk, maar als de teek besmet is met de ziekte van lyme dan hebt u kans dat de teek dit aan u overdraagt. Het is belangrijk om een aantal stappen direct uit te voeren. Volg ons stappenplan om ervoor te zorgen dat de teek op de juiste manier wordt verwijderd en u geen onnodig risico loopt.

Weet u nog wanneer u bent gebeten?

Het is belangrijk om te weten wanneer u bent gebeten. Een teek kan namelijk al na 24 uur schadelijke stoffen en ziekten overdragen. Het op de juiste manier verwijderen van een teek is erg belangrijk, als dit niet goed gebeurd dan is de kans op besmetting nog hoger. Klik hieronder op ja of nee en u gaat door naar de volgende stap.Is dit langer dan 24 uur geleden?

Het is belangrijk om te weten of de tekenbeet wel of niet langer dan 24 uur geleden is. Na 24 uur loopt u namelijk de kans op besmet te raken met Lime. Hieronder leest u afhankelijk van hoe lang de beet geleden is, welke actie u moet ondernemen.

erythena-migrans

Ja langer dan 24 uur geleden?

Als de teek langer dan 24 uur in de huid gezeten, overleg dan met de huisarts of behandeling gewenst is. Hoe langer de teek op de huid zit, hoe groter de kans dat ziekteverwekkers worden overgedragen. Het is belangrijk dat u de teek zo snel mogelijk verwijderd.

Nee niet langer dan 24 uur geleden

De kans op een besmetting is minimaal. Zorg ervoor dat u de teek zo snel mogelijk en op de juiste manier verwijderd.