Anti-Zecken
Hochwertige Oberbekleidung
NEN-8333-Standard
Einzigartige Imprägnierung
Alles für Ihr Abenteuer
Kostenloser Versand ab 35,- € & Rücksendung
header-outdoorkleding

Der Nutzen von Mückenschutzkleidung

Der Nutzen von Mückenschutzkleidung

Mückenstiche sind nicht nur lästig und juckend, sondern können auch schwere Krankheiten wie Malaria, Dengue-Fieber und das Zika-Virus übertragen. Daher ist es wichtig, sich vor Mückenstichen zu schützen. Eine Möglichkeit hierfür ist das Tragen von Mückenschutzkleidung. In diesem Blogbeitrag erfahren Sie alles über den Nutzen mückenresistenter Kleidung.

 

Hoe werkt mugwerende kleding?

Mugwerende kleding werkt door gebruik te maken van technologieën en stoffen die muggen op afstand houden. Een van de meest effectieve stoffen is permethrine, een synthetisch pyrethroïde dat muggen, teken en andere insecten afstoot en doodt. Ook kleding die gemaakt is van dichtgeweven stoffen, zoals nylon en polyester, bieden bescherming tegen muggenbeten.

Voordelen van mugwerende kleding

Het dragen van mugwerende kleding biedt verschillende voordelen. Ten eerste beschermt het je tegen muggenbeten en de ziektes die ze kunnen overbrengen. Daarnaast is mugwerende kleding vaak comfortabel om te dragen en hoef je geen insectenwerende sprays meer te gebruiken die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de huid.

rovince-content-vierkant-6

Tips voor het dragen en onderhouden van mugwerende kleding

Het dragen van de juiste kledingstukken is belangrijk als je jezelf wilt beschermen tegen muggenbeten. Kies voor lange mouwen en broekspijpen om zoveel mogelijk huid te bedekken. Draag lichtgewicht kleding zodat je het niet te warm krijgt. Was je mugwerende kleding regelmatig, maar volg wel de wasvoorschriften op het label om de mugwerende eigenschappen te behouden. Vervang mugwerende kleding als deze versleten is of als de bescherming niet meer optimaal is.

middensectie-cat-2

Waarom kiezen voor mugwerende kleding?

Mugwerende kleding biedt een effectieve bescherming tegen muggenbeten en de ziektes die ze kunnen overbrengen. Door het dragen van de juiste kledingstukken en het opvolgen van de wasvoorschriften, kun je langdurig profiteren van de mugwerende eigenschappen van je kleding. Geniet van de buitenlucht zonder last te hebben van muggenbeten met mugwerende kleding.