Anti-Teek
Kwalitatieve buitenkleding
NEN-8333 normering
Unieke impregnatie
Alles voor jouw avontuur
Gratis verzending vanaf €35,- & retour
middensectie-cat-3

Certificering

Algemeen

In de laatste decennia is er geen product zo veelvuldig (wetenschappelijk) getest en bestudeerd als met permethrine geïmpregneerde kleding.

Vooral vanuit Duitsland zijn er meerdere wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die betrekking hebben op zowel de effectiviteit van permethrine als wel eventuele gezondheidsrisico’s.
De meest recente publicatie is van 2017, waarbij het Duitse “Bundesinstitut fur Risicobewertung” permethrine (mits op de juiste wijze aangebracht) als niet “gevoelig “ beschouwd.

NEN-8333

Dit is een nationale Nederlandse norm die eisen stelt aan fabrieksmatig met permethrine behandelde lichaamsbedekkende kleding die helpt beschermen tegen tekenbeten. De norm betreft bedekkende kleding, waarbij het textiel fabrieksmatig is behandeld met de stof permethrine, waarna er bedekkende kleding van wordt gemaakt.De bedekkende kleding alszodanig helpt te beschermen tegen tekenbeten, de behandeling met permethrine is een aanvullend element voor deze bescherming.

unieke-impregnatie-afbeelding

Dermatest

De firma Dermatest GmbH is een onderzoeksinstituut op dermatologisch gebied. Zij werken nauw samen met wetenschappers van de Universiteiten in Parijs en Bilbao, die in huidzorg zijn gespecialiseerd. Eens in de twee jaar laten wij onze permethrine finish dermatologisch testen en beoordelen Dermatest GmbH. Ook voor de komende twee jaar hebben wij wederom de oorkonde “Zeer goed” mogen ontvangen.

middensectie-cat-2

Oekotex

De Oeko-Tex standaard is een test- en certificieringssyteem voor textiel, dat garandeert dat de chemicaliën die worden gebruikt tijdens het gehele productieproces niet schadelijk of gevaarlijk voor de menselijke gezondheid of het milieu zijn. Bij al onze stoffen die wij als Rovince gebruiken in onze kleding kunnen wij het Oeko-tex certificaat overleggen.

Op zoek naar een van deze onderzoeken of certificaten?

Wetenschappelijke onderzoeken en certificaten zijn op te vragen bij Rovince.